Dokumentumkezelés

nyomtatható verzió

A CRAFT dokumentumkezelő keretrendszerünk segítségével a dokumentumkezelés számos területére tudunk megoldásokat nyújtani. Általános dokumentumkezelő rendszerek mellett, speciális banki feladatokat ellátó rendszereket és egyedi igényeket kielégítő rendszereket is készítünk.

A Cardinal kft. 1993 óta foglalkozik dokumentum kezelő rendszerek fejlesztésével. A kezdetben készített speciális rendszerek (BondSystem, PF1 feldolgozó) fejlesztése során szerzett tapasztalatokra támaszkodva 1998-ra elkészítettük CRAFT nevű dokumentumkezelő keretrendszerünket, melyet azóta folyamatosan fejlesztünk, bővítünk és rendszeresen megújítunk. A keretrendszer segítségével számos általános dokumentumkezelési és speciális banki feladatokat ellátó terméket fejlesztettünk ki.

Honlapunkon rendszereinket, termékeinket három kategórián keresztül mutatjuk be. A CRAFT Dokumentumkezelő Rendszerek kategóriába általános dokumentumkezelési feladatot ellátó termékeink kerültek. A CRAFT Banki Rendszerek alatt olyan speciális banki feladatokat ellátó rendszereink találhatóak, mint az átutalási megbízások feldolgozását végző CRAFT PF1 rendszerünk, vagy az aláíráskartonok kezelését végző CRAFT SpecimenSignature rendszerünk. A dokumentumkezelés témakörébe vágó egyedi rendszerek fejlesztését is vállaljuk. Erről részletesebben a CRAFT Egyedi Rendszerek rész szól.

A rendszer tulajdonságai

A közös alapnak köszönhetően a CRAFT rendszer számos kedvező tulajdonsága minden dokumentumkezelő termékünket jellemzi.
 • Megbízható, biztonságos
 • Termékeinket elsősorban bankok, pénzintézetek használják, sokszor alapvető, időkritikus folyamatok kezelésére. Ezért elengedhetetlen a rendszer megbízható működése. A banki elvárásoknak megfelelően különösen nagy figyelmet fordítunk az illetéktelen hozzáférés elleni védelemre, az adatok tárolása és a kommunikáció is titkosítottan történik. Kiemelt figyelmet kap az adatvesztés elleni védelem is.

 • Ipari kapacitás
 • Rendszereinket igen nagy mennyiségű dokumentum kezelésére készítettük fel, melyek a gyakorlatban is bizonyítottak: több száz aktív felhasználó kiszolgálása, napi 40.000 dokumentum feldolgozása és 4-500.000 ügyintézési tranzakció végrehajtása, több tízmillió dokumentumot tartalmazó archívum kezelése, amit rendszereink teljesítenek. Mindezt meglepően kis hardver erőforrás igénnyel.

 • Hozzáférési jogok kifinomult szabályozása
 • A CRAFT rendszerekben a felhasználók jogosultságai széles körben szabályozhatóak. Mind a funkciókhoz, mind pedig a dokumentumokhoz, dokumentum részekhez (adatlapok, képek) való hozzáférés szabályozására van lehetőség. A dokumentumokhoz való hozzáférés a dokumentum tulajdonosa és típusa alapján szabályozható, de lehetőség az van egyes dokumentumokra egyedi hozzáférési jogok beállítására is.

 • Széles eszköztár
 • A dokumentumkezelés különböző területeit támogató modulok mellet több olyan eszközzel rendelkezik a rendszer, melyek speciális lehetőségeket nyitnak. Ilyenek az OCR/ICR motor vagy a vonalkód kezelés. A kis- és nagykapacitású szkennerek integrált vezérlése mellett sok hasznos hardver eszköz kezelésére is képes. Ilyenek az azonosítók nyomtatására használt slip nyomtatók vagy a vonalkód olvasók, de más speciális eszközök vezérlése is könnyen integrálható.

 • Testreszabás
 • Rendszereink működését számos paraméter szabályozza, ezek segítségével a megrendelő igényeinek legmegfelelőbb működés állítható be. Emellett azonban lehetőség van egyedi igények kielégítésére majd minden területen. Egyedi adattartalmak, új funkciók bevezetése, automatizmusok kialakítása, más rendszerekkel való együttműködés megvalósítása, mind napi gyakorlat a Cardinal kft-nél.

 • Együttműködés más rendszerekkel
 • A CRAFT rendszer számos kommunikációs csatornát kezel, így képes socket alapon, middleware-en keresztül, adatbázis táblákon keresztül, illetve fájlokon keresztül kommunikálni más rendszerekkel. Kommunikációs csatornáin keresztül szolgáltatásokat kínál más rendszereknek, illetve más rendszerek szolgáltatásait képes igénybe venni (SOA architektúra). A számos standard interfész (pl. ArchiveLink, SAP rfc), egyedi szolgáltatás interfészek kialakítására is van lehetőség.

A CRAFT rendszer alapvető fogalmairól és eszközeiről részletesebben itt olvashat.

Tanácsadás, Support

Nem csak szoftvert szállítunk, megoldást kínálunk dokumentumkezeléssel kapcsolatos problémáira. 15 év és számos átfogó dokumentumkezelő rendszer bevezetésének tapasztalatára támaszkodva vállaljuk dokumentumkezelési igényeinek felmérését, rendszerének megtervezését és megvalósítását. Telefonos, e-mail és szükség esetén helyszíni jelenléttel támogatjuk a rendszer bevezetését az első ismerkedéstől kezdve a próbaüzem végéig, sőt azon túl is. Külön support szerződés alapján támogatjuk a rendszer hosszú távú működtetését.

 
 Kapcsolódó hírek:Kapcsolódó cikkek: