CRAFT BondChecker

nyomtatható verzió

CRAFT BondChecker rendszerünk értékpapírok kibocsátás előtti ellenőrzéséhez, valamint a bevonás után, a megsemmisítés előtti ellenőrzéséhez nyújt segítséget. Képes nagy mennyiségű értékpapíron nyomtatási minőségellenőrzést, duplikáció ellenőrzést és hiány ellenőrzést végezni. Segítségével könnyen elkészíthető az értékpapírok megsemmisítési jegyzőkönyve is.

Bár manapság az értékpapírok dematerializálásának lehetünk tanúi, de még mindig nagy mennyiségben bocsátanak ki olyan értékpapírokat, melyeket ténylegesen kinyomtatnak, és átadnak az ügyfél számára. Ezen papírok ellenőrzése, már csak a kibocsátási mennyiség miatt is, manuálisan csak nagyon nehezen végezhető el. Ezen a problémán segít a CRAFT BondChecker rendszerünk.

A rendszer OCR technológiával képes az értékpapírok digitalizált képéről leolvasni a fontosabb információkat (sorszám, névérték, ISIN, ...), majd ezen információk birtokában elvégzi az adott feldolgozáshoz rendelt ellenőrzéseket.

Az értékpapírok digitalizálásához nagy teljesítményű szkennereket alkalmazunk, melyek egyrészről képesek megbirkózni a feldolgozandó hatalmas mennyiséggel, másrészt biztosítják az értékpapírok feldolgozás közbeni sértetlenségét is.

A rendszerrel a következő folyamatok kezelését tudjuk támogatni:

  • Nyomdai ellenőrzés

    A nyomda az általa kinyomtatott értékpapírok minsőségellenőrzését tudja megoldani a rendszerrel. Az ellenőrzés a főbb adatok olvashatósága és helyessége, valamint az egyedi azonosítók sorfolytonossága mellett kiterjedhet a papíron szereplő pozicionáló sarkok, esetleges hologramok és minták meglétének és helyének ellenőrzésére is.

  • Kibocsátás előtti ellenőrzés

    Még a kibocsátás előtt ellenőrizni lehet az értékpapírokon a főbb adatok olvashatóságát, helyességét valamint az egyedi azonosítók sorfolytonosságát.

  • Megsemmisítés előtti ellenőrzés

    A visszaváltott értékpapírok megsemmisítés előtti ellenőrzésekor a rendszer vizsgálja az értékpapír főbb adatainak helyességét, szükség esetén duplikációt ellenőriz. A feldolgozott értékpapírokról megsemmisítési jegyzőkönyvet képes készíteni. A későbbi ellenőrzések érdekében a digitalizált képeket hosszútávon képes archiválni.

 
 Kapcsolódó hírek:Kapcsolódó cikkek: