Automatikus programfrissítés

nyomtatható verzió

A CRAFT rendszerünk egy kliens-szerver architektúrájú rendszer, ahol a kliens programok frissítése automatikusan történik.

Egy nagyobb, országos hálózatra telepített rendszer esetén jogosan merül fel a kérdés, hogy hogyan lehet a letelepített kliens programokat egy esetleges új változat bevezetésekor frissíteni.

A probléma megoldására a CRAFT rendszerünk egy automatikus program frissítési eljárást alkalmaz. Minden kliens program, az elindítása után azonnal bejelentkezik a szerverre, és megtudja, hogy szükség van-e a letelepített program frissítésére. Amennyiben a szerver a kliens programot már elavultnak tekinti, utasítást ad a frissítésre. Ilyenkor a kliens program letölti a legfrissebb változatot, és automatikusan frissíti magát.

Ez a megoldás lehetetlenné teszi, hogy az egyes komponensek eltérő verziójú alapelemeket tartalmazzanak, így megelőzhető a verzióeltérésből adódó inkonzisztens működés is.

A módszerrel a rendszer változtatásakor elegendő csupán a központi szervert frissíteni, és az automatikusan elterjeszti a szükséges változtatásokat.

Nagyobb, több szervert tartalmazó rendszereinkben, a programfrissítés a szerverekre is kiterjed, így az összes szerver egy központi szerverről frissíti magát.

 
 
Nincs kapcsolódó bejegyzés.