Digitalizálás

nyomtatható verzió

A központosított tömeges digitalizálás és az ügyintézői munkahelyeken történő egyedi digitalizálás egyaránt támogatott.

Digitalizálás

A papírmentes iroda kialakításának egyik alap pillére, hogy a folyamat támogatott ügymenetben csak a legszükségesebb eredeti dokumentum mozogjon. A leghatékonyabb megoldás a kinyomtatásra kerülő dokumentumok számának csökkentésén túl, a beérkező és kimenő a papírok digitalizálása.

A Craft rendszer a központosított, vagy osztott tömeges szkennelést, illetve az egyedi, ügyintőzői munkahelyeken történő szkennelést egyaránt támogatja. Számos ISIS és TWAIN felületű szkennert képes a rendszer vezérelni, de bármely egyéb módon - pl. FAX, digitális fényképezőgép - készült kép automatikus beemelésére is mód van.

A rendszer által támogatott eszközök felölelik az ipari teljesítményű szkennerektől egészen az egyszerűbb asztali, de még dokumentum feldolgozásra alkalmas szkennerekig tartó palettát. Minden kategóriában megtalálhatóak az OCR/ICR feldolgozáshoz elengedhetetlen színkiejtés és a típustól függő, automatikus érkeztetési feladatot is kezelni tudó, nyomtató modullal ellátott eszközök. A különböző terhelhetőségű szkennerekkel rugalmasan lehet lefedni egy cég dinamikus igényeit, legyen akár szó egy központ napi több tízezres nagyságrendű feldolgozásáról, vagy egy fiók hálózat napi néhány száz papírjáról.

Tömeges szkennelés

A központosított szkennelés előnye, hogy az iktatási-érkeztetési folyamat és az általuk kezelt iratok digitalizálása elkülöníthető egymástól, így mindkettő munkafolyamat optimalizálható a cég számára. Természetesen országos kiépítettségű hálózat esetén a központosítás osztottan is elképzelhető.

A digitalizálandó papírok általában előfeldolgozáson vesznek részt (pl. iktatás, érkeztetés), melynek eredményeképp egyrészt új fizikai azonosítókat kaphatnak. Másrészt ekkor kerülhetnek szortírozásra méret, minőség, oldalszám, stb. alapján, mely a későbbiekben a szkennelést eredményesebbé teheti. A korábban említett fizikai azonosítók némelyike - pl. vonalkód - a későbbiekben automatikus szeparálóként is funkcionálhat a folyamatban.

Rendszerünk az ömlesztett szkennelés mellet támogatja a csomag alapú bevitelt is, melynek segítségével a csomagra jellemző közös információk már digitalizáláskor megadhatóak, így csökkentve a feldolgozás későbbi fázisaiban a manuális munkát.

Fontosabb tulajdonságok:

  • Akár ipari mennyiségű papír hatékony digitalizálása
  • High volumen szkennerek közvetlen vezérlése (ISIS/TWAIN)
  • Felhasználó által is könnyen állítható szkennelési paraméterek
  • Automatikus, illetve manuális dokumentum szeparáció
  • OCR/ICR támogatás
  • Csomag szkennelés

Ügyintézői szkennelés

A cégek normál ügymenetéből és jogszabályi követelményekből kifolyólag még mindig keletkeznek fizikai iratok, melynek központi helyen történő feldolgozása olyan adminisztrációs és szervezési többlet költséggel járhat, hogy bizonyos esetekben célszerűbb a papírokat helyben feldolgozni. Az ügyintézői szkennelés ezt teszi lehetővé. A tömeges digitalizálással szemben itt a feldolgozás szerves részét képezi a képek bevitele, mivel azt az épp ügyintézés alatt álló elektronikus dokumentumba lehet elvégezni. Akárcsak a tömeges digitalizálásnál, itt is lehetőség van bizonyos OCR/ICR támogatásra.

 
 
Nincs kapcsolódó bejegyzés.