OCR/ICR motor

nyomtatható verzió

A CRAFT rendszerekben számos felhasználási területe van a Cardinal kft. által fejlesztett szövegfelismerő modulnak. A modul előnye, hogy mind a felismerendő szöveg lokalizálása terén, mind a felismerés terén képes speciális információkat felhasználni, így egyes esetekben jobb felismerési arány érhető el, mint egy általános felismerő motor alkalmazásával.

A felismerő motor

A CRAFT rendszerekben a Cardinal kft. saját fejlesztésű felismerő motorja működik. A motor feladata a dokumentumok képeiről felismerendő szövegrészek helyének behatárolása és a szöveg felismerése. A motor egy felismerési leírás alapján dolgozik, melyben számos, sokszor igen specifikus információ adható meg felismerendő szövegrészek elhelyezkedéséről és tartalmáról.

Előnyei

A felismerőt a dokumentumon található egyes speciális adatok leolvasására fejlesztettük ki. Ezért erős eszközöket tartalmaz a leolvasandó információ lokalizálására. A lap szélei és a referencia pontok mellett a lapon lévő egyéb információk (pl. vonalak, szövegsorok) is felhasználhatóak a pontos pozicionáláshoz.

A felismerendő mező tartalmára vonatkozó információkat is felhasználjuk a felismerés javításához. Az általános tartalom típusok mellett (pl. dátum, összeg) más speciális szerkezetű mezők is definiálhatóak.

A saját fejlesztés hatalmas előnye, hogy lehetőség van a felismerőnek egyes speciális feladathoz hangolására. Felismerési típushibák javíthatóak, egyedi felismerési szótárak, egyedi pozicionáló vagy a felismerés eredményét javító algoritmusok készülhetnek.

Alkalmazási területek

  • Nyomtatvány és űrlap feldolgozás
  • A nyomtatvány és űrlap feldolgozó alkalmazások (pl. CRAFT PF1, CRAFT Form) a felismerő motort használják a kitöltött információ leolvasására.

  • Iratazonosító leolvasás
  • Tömeges szkennelés alkalmazása esetén a CRAFT a felismerő motor segítségével olvassa le a képről az iratazonosítót és ez alapján rendeli hozzá a képet megfelelő CRAFT dokumentumhoz.

  • Dokumentum információk leolvasása
  • A felismerő motor használható dokumentumokról bizonyos információk (pl. ügyfélazonosító) leolvasására, melyek alapján bizonyos tevékenységek (pl. iktatás, címzett meghatározása, ügylet indítása) automatizálhatóak. Ennek segítségével például a vállalat által az ügyfeleknek küldött tömeges levelek (pl. ügyfélértesítők) tömeges szkennelés után automatikusan befűzhetőek az ügyfél dossziéjába és kerülhetnek az archívumba.

  • Speciális ellenőrzések
  • A CRAFT a felismerő motort használja az értékpapírok kibocsátás előtti ellenőrzésére is.

 
 Kapcsolódó hírek: