Internetes hiteligénylési lehetőség az Electra Internet bankingben

2006.04.07 nyomtatható verzió

Új lehetőséggel bővült a Cardinal Kft. internetes banki szolgáltatásokat elérhetővé tevő rendszere, az Electra. Az eddig meglévő számos funkció mellett immár a Személyi kölcsön igénylés és a Lakossági folyószámlahitel igénylése is eljuttatható a pénzintézethez otthonról, az internet közvetítésével.

Az új lehetőség tovább növeli a Cardinal rendszert használók kényelmét, hiszen eddig az ilyen típusú műveletek kezdeményezéséhez személyesen be kellett fáradni valamelyik bankfiókba. Az internetes igénylés azonban időt és pénzt takarít meg a bank ügyfelének, mert ezentúl csak az elektronikus kérelmet kell kitöltenie, illetve a bank által igényelt dokumentumokat (eredetiben vagy másolatban) postán eljuttatni a megjelölt címre, anélkül, hogy személyesen kellene intézni ügyeit. Ezek után a bank képes eldönteni az igénylő bonitását és a számára adható hitel összegét.

Az Electra rendszerben már korábban is megvoltak az ilyen típusú műveletek alapjai, hiszen egy ügyfele számára már korábban is fejlesztett hasonló megoldást. Abban az esetben a bank és kereskedő partnerei közötti kapcsolatot biztosította az Electra Internet banking speciális változata és ezen keresztül juttaták be a bankba a kereskedők egy áruhitel konstrukcióhoz kapcsolódó hitelkérelmeket és ezen keresztül kaptak visszajelzést az elfogadásról. A Cardinal Kft. Internet bankingje nyitott ezen típusú kapcsolatok bank és partnerei közötti lebonyolítására, felhasználva a hasonló megvalósítások során szerzett tapasztalatokat.

 
 Kapcsolódó cikkek: