Dinamikus dokumentumkezelés - 10 éves a CRAFT

2006.10.06 nyomtatható verzió

A Cardinal Számítástechnikai Kft. 1994-ben kezdte meg jelenlegi, CRAFT elnevezésû dokumentumkezelõ rendszerének kialakítását. Az ügyféligényeknek megfelelõ fejlesztések és a folyamatos technológiai változások követéseképpen egy olyan dokumentumkezelõ keretrendszer valósult meg, amellyel rugalmasan lehet megvalósítani a dokumentumkezelés dinamizálását.

A CRAFT dokumentumkezelõ keretrendszer

Az eltelt évek során olyan funkciók, modulok jelentek meg a rendszerben, amelynek révén a rendszer az iratkezelés teljes életciklusán át egységes kezelést tesz lehetõvé. A keretrendszer elv és szemlélet biztosítja mind a dobozos, mind a nulláról kifejlesztett rendszerek hibáinak kiküszöbölését - elõnyeik megtartása mellett:

  • az Ügyfélnél elinduló rendszer teljes funkcionalitása kihasználásra kerül, nincsenek benne feleslegesen megvásárolt modulok vagy funkciók,
  • ugyanakkor minden olyan különleges funkcionalitás benne lehet, amelyet egy dobozos termék nem tartalmazhat, a szervezetre vagy tevékenységére jellemzõ egyedi feladatok is támogathatók általa,
  • a fejlesztési költségek optimalizáltak, mert nem a teljes rendszerfejlesztés ellenértékét kell téríteni, hanem csak az egyedi fejlesztéseket.

A keretrendszer elv segítségével gyakorlatilag bármely dokumentumkezelési feladat megoldható az alaprendszer testreszabásával, illetve az egyedi kéréseknek megfelelõ speciális funkciók beillesztésével.

Működési környezet

A CRAFT dokumentumkezelõ a hasonló rendszerekhez képest jelentõsen kisebb erõforrásigénnyel rendelkezik. Szerver és kliens oldalon a legelterjedtebb operációs rendszert, a Windows-t használja. Adatbáziskezelés területén is lehetséges a hatékony erõforráskezelés biztosítása: speciális, dokumentumkezelési igényekre kifejlesztett adatbáziskezelõvel is kerülhet szállításra, amely adatbáziskezelõ hatalmas mennyiségû adat kezelésére lett kifejlesztve (igény szerint maga a CRAFT természetesen képes más adatbázikezelõkkel is együttműködni).

Dinamikus dokumentumkezelés

A CRAFT fõ célja a dokumentumkezelés és a kapcsolódó folyamatok felgyorsítása, úgy, hogy a következõ szempontrendszer maradéktalanul betartásra kerüljön:

  • a törvényeknek, jogszabályoknak való megfelelés,
  • egységes irat-, ügy- és irattározás kezelés,
  • hatékonyság és költségtakarékosság.

A dinamikus dokumentumkezelés érvényesül valamennyi CRAFT által lefedett funkcionalitásban:

  • iktatás, érkeztetés,
  • ügyek kiosztása, elintézése, jóváhagyása,
  • irattározás, selejtezés,
  • digitális archívumkezelés.

A CRAFT olyan megoldásokat tartalmaz - egyebek mellett -, mint például: a vonalkódtechnológia, az Ügyfeleknek szóló, tömegesen kiküldött levelek kezelése, elektronikus leveleknek (e-mailek), faxoknak a digitalizált papíralapú ügyiratokkal megegyező kezelése, a digitális aláírás használatára felkészülés, sztenderd és egyedi digitalizálási eljárások, a legváltozatosabb szkennerekkel és multifunkcionális eszközökkel, különleges, banki környezetben kipróbált jogosultságkezelés.

A CRAFT modulrendszerű kialakítása miatt csak a szükséges programelemek kerülnek be a megvalósított rendszerbe. A dinamikus dokumentumkezelés megvalósításához választható alapmodulok: iktatás, ügyintézés, iratelhelyezés-támogatás, iratrendezés-struktúrálás (dosszié), feladatkezelés. A CRAFT kimutatás/statisztika modullal is rendelkezik, amely támogatást nyújt a szervezeti erõforrások szervezéséhez, átcsoportosításához, a teljesítmények nyomonkövetéséhez. A rendszerben az üzemeltetõi, adminisztrátori feladatok is támogatottak.

Egyedi rendszer - nemzetközi szabványok

A Cardinal Kft. megoldása a szabványokra történõ építkezés jegyében alakul ki. Már kezdetben is alapkoncepció volt, hogy a rendszer megvalósításánál nemzetközileg is elterjedt szabványokat használjon a cég. Ezt az alapelvet jelenleg is betartjuk, jelentõs elõnyöket biztosítva Ügyfeleinknek.

Fejlesztés, bevezetés, üzemeltetés

A Cardinal Kft. a rendszer fejlesztése mellett kitüntetett figyelmet fordít a bevezetésre és a támogatói tevékenységre is. Igény esetén akár helyszíni rendszerfelügyeletet is biztosít éles üzemi indulásoknál. Oktatásait egyedi tematika alapján alakítja ki, a magabiztost kezelést lehetõvé tevõ betanítási lehetõséggel egyetemben.

Ügyfélkör

A Cardinal Kft. ügyfélköre a különösen megbízható és biztonságos rendszereket igénylõk körébõl kerülnek ki. Referenciáinkat a honlap referenciaoldalán találhatja meg.

 
 
Nincs kapcsolódó bejegyzés.