HypEx bankterminál program a Magyar Telekom (MT) részére

2007.04.23 nyomtatható verzió

A HypEx az Electra rendszer részét képező, már korábban is meglevő fejlesztés, egy olyan Microsoft Windows platformon működő alkalmazás, amelynek feladata bizonyos, az elektronic bankinghoz kapcsolódó műveletek automatizált elvégzése.

Ezt a lehetőséget használta fel a Cardinal, amikor a közelmúltban a Magyar Telekom részéről igény merült fel elektronikus banki rendszerekkel kapcsolatos feladatainak automatizálására és az elektronikus banki kapcsolatainak egységesebb kezelésére. A Magyar Telekom számlavezető bankjainak többségében az Electra rendszert használja a cég, ezért is volt kézenfekvő, hogy a Cardinal Kft-hez forduljanak megoldásért.

Cégünk a már említett HypEx bankterminál bevezetését javasolta, összekötve a T-Com vállalatirányítási rendszere által előállított átutalási megbízások digitális aláírásával. A megvalósított fejlesztés lényege, hogy a Magyar Telekom által a vállalatirányítási rendszerében előállított, elektronikus aláírt és egy meghatározott könytárban elhelyezett megbízásokat a HypEx feldolgozza, majd automatikusan bejelentkezik a hozzá rendelt bankba. Ezután beküldi az adott bankba indított tételeket, illetve a beküldésről visszajelzést ad.

A Hypex fejlesztés segítségével a kivonatokat és értesítőket is le lehet kérni egy adott napra vonatkozóan.

 
 
Nincs kapcsolódó bejegyzés.