2008. nyarán egy új, kártyaadatok lopására szakosodott trójai vírus jelent meg az Interneten.

2008.08.27 nyomtatható verzió

A trójai program specialitása, hogy akkor aktivizálódik, amikor a felhasználó egy elektronikus fizetési oldalt vagy internetbank rendszert használ a böngészőjében.

Ekkor egy újonnan nyíló, "Advanced Card Verification" nevű ablakban arra kéri a felhasználót, hogy adja meg bankkártyája CVV2 és PIN kódját amelyeket ezután egy illetéktelen harmadik félnek elküld.

Az Electra Internet Banking nem kért és nem is kér ilyen jellegű adatokat a felhasználóktól. Ezúton ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy az ügyfelek ne adják meg személyes adataikat, jelszavaikat és PIN-kódjukat email-ben és gyanúsnak tűnő felületeken, illetve minden gyanús jelenség esetén azonnal jelezzék azt a bankjuk felé.

Akinek ilyen figyelmeztetés megjelenik, a lehető leghamarabb gondoskodjon a számítógépe vírusvédelméről és a vírus eltávolításáról. Online pénzügyi szolgáltatások, mint például internet banking igénybevétele esetén minden esetben ajánlott a számítógépek vírus- és tűzfalas védelemmel történő ellátása.

A vírusról további információ érthető el itt: http://www.scanforfree.com/04/remove-visa-advanced-verification-pop-up.html és itt http://juleslife.wordpress.com/2008/07/12/beware-of-advanced-card-verification-popup-window/.

 
 
Nincs kapcsolódó bejegyzés.