Formanyomtatvány feldolgozás a Kincstárnál

2008.06.15 nyomtatható verzió

A Magyar Államkincstár a már évek óta működő CRAFT rendszerét újabb modulok megvásárlásával tette teljesebbé.

A Magyar Államkincstár röviddel a PF1 megbízások szabványosítása után, már 1997-ben, megkezdte a megbízások OCR/ICR technológiával támogatott feldolgozását. Ehhez akkor a CRAFT PF1 megbízás kezelőt választotta. A rendszer segítségével a beérkező megbízások 85-90% -ának első-rögzítése emberi beavatkozás (rögzítés) nélkül történik.

2001-ben, amikor a Kincstár aláírás-kartonjainak országos nyilvántartását hozták létre ismét a CRAFT mellett döntöttek. Ekkor vezették be a CRAFT SpecimenSignature rendszerünket.

Most, az elmúlt több mint 10 év jó tapasztalata alapján kérték a CRAFT PF1 feldolgozó rendszer továbbfejlesztett, modernebb változatának bevezetését, valamint a CRAFT Deviza és CRAFT Form rendszerek üzembehelyezését. Ez utóbbiak segítségével ezentúl a Kincstárhoz érkező deviza megbízások és egyéb speciális formanyomtatványok (pl. PF1-kiegészítő szelvény, kötelezettségvállalási dokumentumok) is ezzel a technológiával kerülnek feldolgozásra.

A hatékonyabb feldolgozás érdekében egy formanyomtatvány kitöltő és nyomtató programot is a Kincstár ügyfeleinek rendelkezésére bocsátottunk.

 
 Kapcsolódó cikkek: