Hiteldossziék digitalizálása az MKB -nál.

2009.04.01 nyomtatható verzió

Az MKB országos hálózatán megkezdődött a CRAFT dosszié digitalizáló moduljának bevezetése, melyet a bank többek között a hiteldossziék digitalizálására és címzettekhez történő eljuttatására használ.

A fejlesztés alapvető célkitűzése egy kicsi és egyszerűen használható rendszer megteremtése volt, amiben a felhasználóknak nem kell rendelkezniük szkennelési (szkenner paraméterezési) tapasztalatokkal, mégis gyorsan és hatékonyan képesek a papírok típusának felhasználásával, jó minőségű képeket készíteni.

A szkennelés előtt a felhasználónak lehetősége van a dossziéhoz információkat rendelni, melynek segítségével hatékonyabbá tehető a későbbi automatikus vagy manuális feldolgozás.

A címzett a digitalizált dosszié tartalmát és a hozzárendelt információkat a saját levelezőrendszerében kapja meg. Ez azért előnyös számára, mert így egy helyen láthatja a különböző csatornákon érkező feladatait. Emellett a dossziék célba juttatása a bank jelenlegi IT infrastruktúrájára támaszkodik, és így a címzett oldalán nincs szükség újabb programok telepítésére és működésének betanulására.

Ennek az egyszerű rendszernek a másik nagy előnye, hogy könnyen illeszthető a bank egyéb rendszerihez, így szükség esetén a bank IT szakemberei könnyen irányíthatják a beérkező digitalizált adatfolyamot akár egy meglévő archiváló, akár egy munkafolyamat támogató rendszer bemenetére.

Korábban ezt a feladatot a fiókokba telepített faxok segítségével oldották meg, de a nagy mennyiségű iratanyag strukturált továbbítása sok hatékonysági problémát vetett fel. Az új rendszerrel párhuzamosítható a digitalizálás és a továbbítás folyamata.

 
 Kapcsolódó cikkek: