Új ügyfélprogram verzió a K&H Bankban

2008.12.01 nyomtatható verzió

A K&H Bank Zrt. új Electra verziót állított élesbe, tovább bővítve az ügyfelei számára elérhető banki szolgáltatásokat. Az új funkciók között található a hitelkártya adatok lekérdezése, és az Electra ügyfélprogramokba épített szerver autentikáció, ami még biztonságosabbá teszi az ügyfelek részére a bankolást.

A napokban vezette be a K&H Bank az Electra ügyfélprogram 5.02-64 verzióját, ami az előzőekhez képest rengeteg üzleti és technikai újítást tartalmaz. Üzleti szempontból az ügyfelek részére a legnagyobb változást a Hitelkártya adatok lekérdezhetősége jelenti, amiről bővebben itt olvashat.

A verzió további új funkciói a következők:

  • Az Electra rendszerben a banki központ a kezdetektől fogva minden egyes kapcsolódási kísérlet elején beazonosította az ügyfelet, a felhasználót, sőt a programot is. A kommunikáció biztonságát tovább növeli, hogy az új verziójú ügyfélprogramok ezentúl a banki központot fogják legelőször megbízhatóan beazonosítani, még mielőtt a központ azonosítaná az ügyfelet. Ez a folyamat az ún. Szerver autentikáció, aminek jelentősége, hogy az ügyfél azonosítására használt érzékeny és védendő adatok (pl. jelszó) ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.
  • Az ügyfélprogram "Előrejelzések" műveletének kiterjesztése az elküldött megbízásokról a előkészítettekre.
  • Az 1 és 2 forintos pénzérmék megszűnése miatt a "Postai kifizetési utalványok" megbízásba a kifizetésre kerülő összegek öttel oszthatóságára vonatkozó ellenőrző feltétel beépítése, ill. az import mechanizmus módosítása úgy, hogy az egyes tételek összegeit az ügyfélprogram a hatályos kerekítési szabályoknak megfelelően automatikusan kiigazítsa.
  • Az Electra korábban mindig csak a legutoljára letöltött számlaegyenleget őrizte meg, a korábbi állapotok nem voltak visszanézhetőek. Az új verzió viszont automatikusan eltárolja a korábbi egyenleg információkat is, azok letöltési időpontjával együtt.
  • A rengeteg bankszámlával rendelkező cégek számára eddig gondot okozhatott, a számláik megtalálása, ill. kiválasztása az ügyfélprogram legkülönbözőbb pontjain lévő lenyíló listákból. Egy-egy ilyen lista általában csak pár sornyi információt volt képes megjeleníteni, így a használat különösen nagy odafigyelést és sokszor bosszúságot okozott. A program használatának kényelmesebbé tétele érdekében új fejlesztésként került a verzióba a számlakiválasztási mechanizmus módosítása. A "Paraméterbeállítás" menüpontban felhasználónként beállítható, hogy a korábbiaknak megfelelő, lenyíló listás kiválasztással dolgozzon-e a program, vagy a sok számlával rendelkező ügyfelekhez igazodva egy külön ablakban megnyíló, előgépeléssel kereshető, rendezhető, szűrhető listát használhasson-e az adatrögzítő.
  • A kivonat jellegű tranzakció listákat (számkakivonat, napi tranzakciók, számlatörténet, stb.) megmutató képernyőkön a terhelések és jóváírások ezentúl könnyebben azonosíthatóak lesznek, ugyanis az Electra ügyfélprogram ezeket eltérő színnel fogja jelezni.
  • Szintén a nagy ügyfeleket érintő újítás az aláíró felhasználó automatikus kiválasztása az éppen belépett felhasználó alapján. Az ügyfélprogramot éppen használó személy többnyire azonos azzal, akinek a nevében alá kell írni, ezért az aláírás funkcióba belépve a kiválasztást segítendő mindig az aktuális felhasználó fog megjelenni. Természetesen a program által alapértelmezetten kiválasztott felhasználói név az eddigieknek megfelelően bármikor átállítható.
 
 Kapcsolódó hírek:Kapcsolódó cikkek: