Euro bevezetés Szlovákiában

2008.12.08 nyomtatható verzió

2009. január 1-től új fizetőeszközként az Euro kerül bevezetésre Szlovákiában. Az Electra rendszer felkészült a Szlovák Korona használatának megszüntetésére. Az Internet Bankingben központilag, míg a telepített ügyfélprogramokban egy apró vonali frissítéssel egyszerűen átállíthatják ügyfeleink az elektronikus bankkapcsolati rendszereiket.

Az új fizetőeszköz bevezetése után a Szlovák Korona még 2009. január 16-ig használható lesz, bár a készpénzben történő fizetéseknél a visszajárót már Euroban kötelesek az elárusítóhelyek visszaadni. Fontos tudnivaló még, hogy 2008. december 24. és 2009. január 5. között a szlovák bankok csak korlátozott szolgáltatásokkal vehetők majd igénybe. További pontos információkért kérjük látogasson el a szlovákiai Magyar Nagykövetség weboldalára!

Az Electra rendszerben a Szlovák Korona kivezetése nagyon egyszerűen, a programokban használható devizanemeket felsoroló lista módosításával oldható meg. A módosított listát többféleképpen is lehetősége van partnereinknek eljuttatni a végfelhasználók számítógépeire:

  • új ügyfélprogram verzió kiadása, és lefrissítése
  • csak a devizanem lista frissítése

Az első megoldást az új ügyfélprogram példányok telepítése miatt feltétlen javasoljuk mindenkinek, még akkor is, ha az átálláskor a frissítés nem ez alapján történik majd meg. A második megoldás azon partnereinknek segít, ahol egy új verzió életbe léptetése egy hosszas banki folyamat, és emiatt határidőre nem biztosítható még ezen apró módosítás átfutása sem.

Az Electra rendszerekben a Szlovák Korona megszüntetését, mint automatikus jogszabálykövetést, a partnereinkkel fennálló aktuális support-szerződések keretében, kérésre, külön díjazás nélkül végezzük el.

 
 Kapcsolódó hírek: