Internet Banking Oracle alapokon

2009.04.15 nyomtatható verzió

Az Electra Internet Banking rendszer legújabb verziója lehetővé teszi az általa kezelt adatok különféle adatbázis-kezelőkben, így például Oracle-ben történő tárolását.

A Cardinal Kft. folyamatosan törekszik arra, hogy az általa szállított rendszerek a lehető legjobban beilleszkedjenek partnerei informatikai rendszerébe. Az elmúlt időszakban egyik parnerünknél felmerült az igény, hogy az Electra Internet Banking által kezelt adatokat, így többek közt a sablonokat, megbízási csomagokat, naplókat Oracle adatbázis-kezelőben kívánják tárolni. 2009. április elején egy ilyen rendszert állítottunk élesbe partnerünknél.

Az adatbázis-alapú adattárolás segítségével lehetővé válik az is, hogy a táblák monitorozásával, lekérdezésével partnereink széleskörű, naprakész információkat kapjanak az ügyfeleik által végzett műveletekről, a rendszer forgalmáról, valamint az ügyfelek felhasználási szokásairól.

Az Electra Internet Banking rendszerbe egy új, adattárolásért felelős réteget vezettünk be. Az általunk kifejlesztett technológia segítségével ez a réteg egyrészt lehetővé teszi, hogy tetszőleges, SQL alapú adatbázis-kezelőhöz lehet illeszteni a szervereinket, másrészt pedig ez a réteg nagy terhelés mellett is megfelelő válaszidőket tud biztosítani.

Az általunk készített megoldás lehetővé teszi a már meglévő, letelepített rendszerek Oracle migrációját is. A migráció idejére nem kell leállítani a szolgáltatást, az Electra Internet Banking által kezelt adatokat a szolgáltatás folyamatos, zavartalan biztosítása mellett lehet átmigrálni a kívánt adatbázis-kezelőbe.

A fokozatos migráció lehetővé teszi azt is, hogy általa az Electra rendszer és az adatbázis-kezelő teljesítményét folyamatosan nyomon lehet követni. Így ha a migráció során lassulás jelentkezik az adatbázis-kezelőben, akkor lehetőség van a migráció felfüggesztésére amíg a lassulás oka kiderül és a megfelelő adatbázis-paraméterezések elvégzésre kerülnek. Ezalatt a rendszer folyamatosan biztosítja az Internet Banking szolgáltatást, így a felhasználók semmit nem vesznek észre a háttérben zajló folyamatokról.

A fentiek mellett az általunk kifejlesztett réteg biztosítja azt is, hogy nem lehet SQL-kódbeillesztéses támadást indítani az Electra Internet Banking ellen.

 
 Kapcsolódó hírek:Kapcsolódó cikkek: