Életbelépett a pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló irányelv (PSD)

2009.11.02 nyomtatható verzió

2009. november 1-jén új pénzforgalmi szabályozás lépett életbe Magyarországon és az Európai Unió többi tagállamában is. A CRAFT ING Banknál használt változata már megfelel ezeknek a követelményeknek is.

Az ING Bank CRAFT rendszere a bank bejövő és kimenő átutalásainak jelentős részét kezeli, mind a pozsonyi, mind a budapesti telephelyén (Szlovákiában csak később léptetik életbe a változásokat egy erre a célra kialakított paraméter bekapcsolásával.)

Az életbe lépett pénzforgalmi szabályozásoknak megfelel a CRAFT új verziója.

Az ING CRAFT rendszere kezeli a csoportos beszedések teljesítéséhez szükséges felhatalmazásokat, az ezek esetében esetlegesen megadott összeghatár beszedők felé való továbbíthatóságát. A felhatalmazások digitalizálása után, a szkennelt kép alapján, az ügyfél rendelkezését a felhasználók rögzítik, s ennek megfelelően továbbítja a CRAFT az összeghatárt a GIRO rendszere felé.

A rendszert érintették az EGT-en belüli devizaátutalások befogadási és teljesítési rendjének változásai is, amelyeket szintén átvezettünk az ING CRAFT rendszerén.

Nem maradhatott ki fejlesztéseink közül természetesen a költségviselés módjára (BEN/SHA/OUR) vonatkozó szabályváltozások követése sem.

 
 Kapcsolódó hírek:Kapcsolódó cikkek: