CRAFT PF1 és Deviza átutalás feldolgozó rendszer az MKB-nál

2009.11.26 nyomtatható verzió

Az MKB Banknál éles üzembe állt a Cardinal kft. által fejlesztett CRAFT rendszer PF1 és Deviza átutalási megbízásokat feldolgozó modulja. A rendszer lehetővé teszi a papír alapú megbízások országos fiókhálózatban történő szkennelését és a digitalizált dokumentumok központi, folyamat támogatott feldolgozását.

Az MKB banknál 2009 tavasza óta működik CRAFT rendszer, mellyel eddig a hiteldossziék fiókhálózatban történő digitalizálását és feldolgozásra történő eljuttatását végezték. A rendszer most két új modullal, a PF1 és a Deviza átutalási megbízások feldolgozását támogató modulokkal bővült.

Az új modulok bevezetése októberben vette kezdetét két fiók bevonásával. November eleje, a pilot sikeres lezárása óta nagy lendülettel folyik az újabb és újabb fiókok bevonása, mely pár hét után teljessé teszi az országos méretű feldolgozási hálózat kiépülését.

A rendszer segítségével a fiókok folyamatosan szkennelhetik a benyújtott papír alapú átutalási megbízásokat, melyeket a rendszer azonnal továbbít a központi feldolgozásra. A fiók visszakeresheti a megbízásokat, nyomon követheti hol tart a feldolgozásuk, kezelheti a feldolgozás során fellépő problémákat.

A központi feldolgozás a digitalizált képek alapján történik, a folyamatot workflow támogatja. A megbízás adatainak leolvasását egy OCR-ICR motor segíti. A rendszer kapcsolatban áll a bank számlavezető, aláíráskarton és egyéb rendszereivel, a feldolgozáshoz szükséges információkat (pl. számlaadatok, aláírásképek) automatikusan lekérdezi, illetve a feldolgozott megbízások adatait átadja.

A feldolgozási folyamat az alapvető feldolgozási lépéseken (aláírás ellenőrzés, rögzítés, másodrögzítés/jóváhagyás, adatátadás) túl, speciális esetek kezelésére is felkészült, így az aláírási illetve tartalmi problémás megbízások külön kezelésére (egyeztetés), a nagyösszegű megbízások speciális kezelésére (másod aláírás-ellenőrzés, másod jóváhagyás), négyszem elv érvényesítésére, csalásgyanús megbízások kezelésére, VIBER és egyéb sürgős megbízások kezelésére, stb.

 
 Kapcsolódó hírek:Kapcsolódó cikkek: