Vállalati MobilBank szolgáltatás az Ersténél

2010.08.02 nyomtatható verzió

Az ERSTE Bank Vállalati MobilBank néven indította el az Electra Mobil Banking szolgáltatását vállalati ügyfelei részére. Ezzel a NetBank teljes funkcionalitását lehet mobil eszközökre optimalizált felületen keresztül elérni.

A MobilBank szolgáltatás segítségével az ügyfelek gyorsabban és hatékonyabban intézhetik pénzügyeiket akkor is, amikor nincsenek számítógép-közelben. Az igénybevételéhez elég egy mobil internetezésre alkalmas telefon vagy PDA.

A szolgáltatást a mobil eszköz böngészőjén keresztül lehet elérni, így nincs szükség semmilyen program vagy kiegészítő telepítésére. Használatához ugyanazokra az azonosítókra és belépési jelszóra van szükség, mint a NetBank igénybevételéhez, ez nagyban megkönnyíti ezen rendszerek használatát.

A MobilBank rendszeren keresztül elérhető a Vállalati NetBank összes funkciója, így önmagában is egy teljes értékű szolgáltatás jelent. Az egyik legfontosabb felhasználási területe mégis az ügyfélprogramokkal és az internet bankinggel történő együttműködés. Ez lehetővé teszi azt, hogy az ügyfélprogrammal vagy NetBankkal rögzített (vagy importált) megbízásokat a MobilBank rendszer felületén keresztül hitelesítsék a felhasználók.

Ennek az ún. "közös terület" funkciónak a segítségével a felhasználók így akár egy mobiltelefon segítségével is tudnak (akár több száz tételes) megbízási csomagokat kezelni, ez nagyban megkönnyíti az aláírásra jogosultak munkáját. Ezentúl nincs szükség arra, hogy emiatt laptopot hordozzanak magukkal vagy mással írassák alá a megbízásokat, a világ bármely pontjáról bármikor el tudnak járni a cég pénzügyeivel kapcsolatban.

A mobil eszközökre optimalizált felülettel egyúttal sokkal könnyebben lehet műveletek végezni, mint a "hagyományos" internet banking felületen, illetve lehetővé válik nagy mennyiségű adatok hatékony és gyors kezelése is.

A szolgáltatásról illetve az igénybevétel feltételeiről a bank honlapján található további információ.

 
 Kapcsolódó cikkek: