Új köntösben az Electra ügyfélprogram

2010.10.01 nyomtatható verzió

Teljesen megújult, a bank egyedi színvilágát kívül-belül követő felhasználói felülettel, egyszerűsített navigációval és bővített üzleti adat megjelenítéssel indult útjára az Electra ügyfélprogram 6.00 verziója.

Elsőként az OTP Bank Nyrt. nagyvállalati ügyfelei érezhették, hogy a 6.00 verziójú Electra ügyfélprogram valóban nagy változáson ment keresztül az elődjéhez képest.

A legszembetűnőbb változás a program hangulatában történt, ugyanis az eddigi szürke stílust felváltotta a bank színvilágához közel álló zöldes-sárgás árnyalat. A korábbi, 5.02 verziókban kizárólag csak a nyitóképernyőn volt lehetősége a partnereinknek a banki stílus, a banki dizájn megjelenítésére, ezzel szemben a 6.00 esetén már a program belső ablakai is tetszőleges, a bank által meghatározott színekben tündökölhetnek. A felhasználók zökkenőmentes áttérését az biztosítja, hogy a fő ablakból nyíló adat megjelenítők, dialógus ablakok elrendezése nem változott, csupán csak a színük lett más.

A színvilág után a második nagy változás a program fő ablakának méretében, és az ott megjelenített adatok mennyiségében látható. Az új program már tetszőlegesen nagy, a felhasználó monitorának beállításaihoz igazodó méretű is tud lenni, miközben az egyre nagyobb és nagyobb monitorokon több és több adat tud egyszerre megjelenni. Az 5.02 verziók esetében a program ablakmérete korlátozott volt, és a képernyő nagy részét többnyire statikus adatok ill. a menürendszer egyes elemei foglalták el, kiszorítva ezzel az ügyfelek számára sokkal fontosabb üzleti tartalmat. A 6.00 verzióban a program fő ablakát átalakítottuk úgy, hogy a szükséges menürendszer mellett a lehető legtöbb helyet az üzleti adatok foglalhassák el. A megbízási csomagok listája, a letöltött kivonatok, értesítők listája már sokkal több adatot és egy adatról sokkal több információt képes egyszerre megmutatni. A programablak méretének növelésével az alkalmazott betűméret nem növekszik automatikusan, helyette inkább több sor ill. oszlop látható az egyes listákban.

A harmadik változás a menürendszerben és a navigációban történt. A korábbi, 5.02-es program menürendszere fa szerkezetű volt, vagyis ha egy menüpontba belépett a felhasználó, akkor egy másikba csak úgy tudott átmenni, ha közben visszalépkedett a feljebb lévő menükbe, majd a megfelelő ponton újra lefelé haladt, amíg csak meg nem találta a keresett funkciót. Ehhez a navigációhoz a felhasználónak jól kellett ismernie a programot, szinte fejből kellett tudnia, hogy pontosan mit hol talál. A menürendszer és a navigáció átalakításával a 6.00 verziójú ügyfélprogram a korábbinál sokkal egyszerűbb mozgást tesz lehetővé. A legfontosabb funkciócsoportok egyetlen, vízszintesen elhelyezkedő menüsorban foglalnak helyet, azokból nyitható le, a belőlük elérhető összes lehetséges funkció. Ilyen módon a program bármely pontján is tartózkodik éppen a felhasználó, mindig előtte van a teljes menürendszer, és egyetlen kattintással át is léphet egy tetszőlegesen kiválasztott másik helyre.

Az Electra ügyfélprogram 6.00 verziója gyorsabb, hatékonyabb munkát tesz lehetővé az ügyfelek számára, miközben mindehhez a korábbiakhoz képest kellemesebb körülményeket biztosít.

Amennyiben felkeltették érdeklődését az Electra ügyfélprogram új verziója által nyújtott szolgáltatások, további információkkal, vagy akár bemutatóval, személyes konzultációval is tudunk szolgálni már meglévő és leendő ügyfeleink számára.

 
 Kapcsolódó cikkek: