Karakterfelismerés bevezetése a Banco Popolare Hungary deviza-formanyomtatvány feldolgozásában

2011.02.21 nyomtatható verzió

A napokban indította el a Banco Popolare Hungary az ügyfelek által beadott deviza megbízások formanyomtatványainak feldolgozásában is az optikai karakter felismerést CRAFT rendszerében.

A Banco Popolare korábban bevezetett CRAFT rendszerében eddig is működött a deviza-formanyomtatványok feldolgozása. Azonban a PF1 megbízásoknál már bevált OCR és ICR technológiát is alkalmazó karakterfelismerési modulunk még nem dolgozhatott, mivel a nyomtatványok még nem voltak alkalmasak az automatikus felismerésre.

Elkészültek a bank új, már ehhez a technológiához optimalizált nyomtatványai, így nem volt akadálya a felismerés bekapcsolásnak, miközben a régi nyomtatványok is feldolgozhatóak maradtak a rendszerben az ügyfeleknél még fellelhető készletek kifutásának áthidalására – természetesen az automatikus felismerés használata nélkül. A bank külön nyomtatványokat biztosít az átutalásokhoz és a bankon belüli konverziókhoz, mindkét típust kezeli a CRAFT.

A kézzel vagy géppel kitöltött megbízásokról a karaktereket a CRAFT bizonylatfeldolgozó rendszer automatikusan felismeri, így a felhasználóknak nem kell a fiókokban szkennerekkel digitalizált kép alapján a központban rögzíteni minden információt a megbízásról, ahogyan azt eddig tették. Az automatikus karakterfelismerés után a felhasználónak csak az esetlegesen hibásan felismert karaktereket kell javítania a megbízás képe alapján.

A felismerés eredményének ellenőrzését, és a megbízás helyességét különböző beépített ellenőrzések segítik (számlaszám ellenőrzőösszeg, IBAN, BIC, országkód-ellenőrzés…). A felismerő motor által nem értelmezhető karaktereket a rendszer megjelöli, így a felhasználó automatikusan erre a pozícióra ugorhat, a kép megjelölt részéről leolvasott a hiányzó információt rendszerünkben rögzítheti.

 
 Kapcsolódó hírek:Kapcsolódó cikkek: