Zrínyi Ilona és Gordiusz Matematikaverseny 2011

2011.02.25 nyomtatható verzió

2011. február 18.-án a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány megrendezte a Zrínyi Ilona Matematikaverseny és a Gordiusz Matematika Tesztverseny ez évi 1. (területi) fordulóit a Cardinal Kft. támogatásával.

A Cardinal Kft. - karitatív programja keretében fejlesztett karakterfelismerő és képfeldolgozó rendszerével - 16. éve támogatja a MATEGYE (http://www.mategye.hu) alapítványt a verseny során kitöltött feladatlapok feldolgozásában és a verseny eredményének gyors szolgáltatásában.

A versenyzők péntek délután töltötték ki a feladatlapokat a verseny keretében. Az így kitöltött közel 70000 feladatlap szkennelése, felismerése a Cardinal szoftverének segítségével még péntek este megkezdődött, majd másnap (szombat) estére a rendszer már szolgáltatta a verseny eredményeit.

A tavalyi év tapasztalatai alapján a rendszerben alkalmazott karakterfelismerés és a képfeldolgozás további tökéletesítésével az alapítvány munkatársai az idén még sikeresebben tudták feldolgozni ilyen rövid idő alatt ezt a hatalmas adatmennyiséget.

 
 Kapcsolódó hírek:Kapcsolódó cikkek: