SMS darabszám csökkentés az ERSTÉnél

2011.07.18 nyomtatható verzió

Az ERSTE Bank közelmúltban bevezetett fejlesztése nagy mértékben csökkenti az Electra által kiküldött aláíró SMS-ek darabszámát, amivel jelentős költségcsökkentést tudtak elérni.

Az ERSTE Bank Lakossági NetBank rendszere eddig bejelentkezéskor is kiküldött egy megerősítő SMS-t (a bejelentkezési jelszó mellett), valamint minden megbízás aláírásához is SMS jelszót küldött a felhasználóknak. Az SMS jelszó - az aláírási kód mellett - tartalmazta a jogosult számlaszámot és az összeget, ezzel is védelmet nyújtva a pharming támadások ellen.

Ez persze hatalmas költséget jelentett a banknak, ezért bevezette a validált sablon fogalmát. A validált sablon lehetővé teszi a kiküldött SMS-ek számának csökkentését úgy, hogy a felhasználókat továbbra is védi a pharming támadások ellen.

A validált sablon tulajdonképpen egy SMS aláírással hitelesített sablon. A felhasználó pedig - ha validált sablont használt egy átutalás rögzítéséhez - nem kap külön aláíró SMS-t, anélkül is be tudja küldeni a megbízást. Így a sablonok használatával nem csak könnyebben lehet megbízásokat rögzíteni, de nem kell külön SMS kódra várni illetve azt megadni, így még gyorsabban lehet tranzakciót indítani. És természetesen az ilyen megbízásoknál nincs SMS költség sem.

A validált sablonból rögzített megbízásnál a partner számlaszámát viszont nem lehet módosítani, így a rendszer továbbra is védelmet nyújt a pharming támadások ellen.

Validált sablonokat többféleképpen lehet létrehozni. A legegyszerűbb, ha a felhasználó a megbízás rögzítéséhez egy még nem validált sablont használt fel. Ekkor persze kap SMS jelszót a tranzakció beküldéséhez, azonban ezután a sablon már automatikusan validálttá válik. A sablonokat kézzel is lehet hitelesíteni, sőt egy már rögzített sablon módosításakor mindenképp SMS hitelesítést kér a rendszer.

A felhasználókat a felületen grafikákkal kiegészített leírás ismerteti meg ezzel a funkcióval.

 
 Kapcsolódó hírek:Kapcsolódó cikkek: