6.01 verziójú ügyfélprogram a K&H Bank ügyfelei részére

2011.08.05 nyomtatható verzió

2011. nyarán a K&H Bank Zrt. bevezette az Electra ügyfélprogram 6.01-es verzióját, ami megváltozott navigációval, kibővített üzleti adattartalommal és a bank színvilágához igazított megjelenéssel fogadja ezentúl az ügyfeleket.

A K&H Bank Zrt. az Electra 6.00 verziójú ügyfélprogramjának megújított, továbbfejlesztett verziójával jelent meg az elektronikus banki piacon. Az alverzióban bekövetkezett verziószám léptetés nem alaptalan, ugyanis töretlenül folytatódik tovább az Electra ügyfélprogram külső-belső megújítása.

A legszembetűnőbb változás a 6.00 verzióhoz képest, a megbízási csomagok elnevezésében, és a kézi rögzítés során alkalmazható, az automatikus csomagképzés szabályainak felülbírálására is alkalmas, tranzakció szortírozó mechanizmusban jelenik meg.

A korábbi ügyfélprogramokban a csomagnév képzés a felhasználóktól függetlenül, teljesen automatikusan működött. A csomagok nevei rövidek voltak, és nem igazán tartalmaztak olyan információkat, ami alapján azok emberek számára is jól beazonosíthatóak lettek volna. A probléma kiküszöbölésére bevezettük a csomagnév megadási lehetőséget, ami nagyon hasonló az e-mail tárgyához, vagyis minden megbízási csomag egy egysoros, akár több szóból álló, a felhasználók által tetszőlegesen megadható nevet kapott. A kézi rögzítés gördülékenységét megtartottuk, így azok a felhasználók, akik nem kívánnak élni a csomagok egyedi elnevezésének lehetőségével, továbbra is használhatják a program által felkínált, alapértelmezett csomagnevet. Az ügyfelek számára szintén komoly gondot jelentett az importált csomagok beazonosítása is, mivel az eredeti import fájl a neve alapján nem voltak a csomagok végigkövethetőek a rendszerben. A 6.01-es program erre is ad megoldást: Az importált megbízási csomagok automatikusan az eredeti import fájl nevét kapják csomagnévnek. A csomagok nevei a bankba történő beküldési folyamat során nem változnak, így az "Elküldött megbízási csomagok" listájában pontosan ugyanazzal a névvel található meg minden csomag, mint amivel rögzítették.

A 6.01-es előtti időkben a tranzakciók egyes megbízási csomagok közötti mozgatására csak a rögzítés után, a "Kézi csomagképzés" funkcióval volt lehetősége a felhasználóknak. Az új verziótól kezdődően a kézi csomagképzés megtartása mellett, ugyanez már elvégezhető a rögzítés alkalmával is. Az ügyfélprogram minden egyes tranzakció kézi rögzítésének befejeztével megvizsgálja, hogy az melyik, már létező megbízási csomagba lenne beilleszthető, és ezekről választási lehetőséget kínál a felhasználóknak. A már meglévő csomagokon kívül igény szerint akár új csomag létrehozása is választható, ami tovább növeli a felhasználás szabadságát.

A csomagnév bevezetésével együtt a "Minősítés" fogalmát kivezettük a rendszerből, mivel az - erős korlátozássokkal - a most bevezetett rögzítéskori szortírozási mechanizmusnak csak egy részét volt képes ellátni.

A felhasználói felületen nem látható átalakítások, belső átszervezések is történtek a 6.01-es verzió bevezetésével egyidőben. Bár az Electra ügyfélprogram jelenleg még mindig fájl alapú adatokkal dolgozik, komoly előrelépések történtek egy ún. adatbázis réteg kialakításával, ami a későbbiekben lehetővé teszi majd, hogy az "egy-adat-egy-fájl" adattárolás helyett minden üzleti információ relációs adatbázisba strukturálható legyen. Az adatbáziskezelő bevezetésével az üzleti adatok visszanézése, a tranzakciók keresése, listázása a felhasználók számára jelentős program gyorsulást fog jelenteni.

 
 Kapcsolódó hírek:Kapcsolódó cikkek: