IG2 és STP hatékonyságot növelő fejlesztések az ING CRAFT rendszerében

2012.07.02 nyomtatható verzió

A Cardinal Számítástechnikai Kft. felkészítette az ING Bank N. V. Magyarországi Fióktelepének CRAFT rendszerét – az IG2 projekt keretében – a napon belüli elszámolási rendszerben is helyes működésre. Mindezek mellett a budapesti és pozsonyi fióktelep megrendelése alapján javítottuk az automatikusan feldolgozás hatékonyságát is.

Az ING CRAFT rendszere két ország megbízásait dolgozza fel. Magyarországon bevezetésre került a napon belüli elszámolási rendszer az Inter Giro 2 projekt keretében. Az ING CRAFT rendszerén az elektronikus megbízások áthaladnak, további adat és egyéb ellenőrzések, automatikus mező kitöltések miatt, illetve esetleges egyeztetési céllal, valamint az archiválás és visszakereshetőség, illetve a rekonsziliáció kedvéért is. A rendszert új interfésszel láttuk el, így már a HCT szabvány fájljait is be tudja dolgozni automatikusan a CRAFT. A kibővült mezőkészletnek megfelelően a CRAFT az új csatornán kapott, vagy önmaga által automatikusan, avagy ügyintézők által kiegészített mezőket továbbítja a számlavezető rendszer felé, így az eljuthat a GIRO rendszerébe, vagy megjelenhet a kivonatokon. A változtatás után például az IBAN számlaszámok is használhatóak a belföldi forintátutalások esetében is.

Emellett az ING pozsonyi és budapesti fiókjainak igényeit kielégítendő további STP hatékonyságot növelő fejlesztések is élesítésre kerültek a rendszerben, amely azóta éles üzemben működik.

Az ING CRAFT rendszerét frissítettük abból a szempontból is, hogy kompatibilis legyen a Windows7 operációs rendszerrel, és hatékonyan tudjon üzemelni a banknál bevezetésre kerülő új operációs rendszeren is.

 
 Kapcsolódó hírek:Kapcsolódó cikkek: