Nyilatkozat az ingyenes készpénzfelvételről

2013.12.13 nyomtatható verzió

A Magyar Országgyűlés a pénzügyi rezsicsökkentésről szóló törvény elfogadásával lehetővé tette, hogy a bankok ügyfelei az internet banking szolgáltatások felületén keresztül is nyilatkozatot tehessenek.

A törvény elfogadása és annak életbe lépése között mindössze egyetlen hét állt rendelkezésre. A Cardinal Kft. már a törvény tárgyalása során elkészítette a vonatkozó fejlesztéshez szükséges tájékoztató anyagait, így a rendelkezésre álló egy hétben már csak a fejlesztést és a szükséges fejlesztői teszteket kellett elvégezni.

Ennek eredményeképp több partnerünk is sikerrel elindította a szolgáltatást, amellyel az ügyfelek az ingyenes készpénzfelvételről nyilatkozatukat internet banking (és akár mobil banking felületeken is) megtehetik.

Az Electra jelenleg egy külön adatbázisba gyűjti a nyilatkozatokat. A banki háttérrendszerek elkészültéig itt tudják partnereink a nyilatkozatokat tárolni, majd a háttérrendszerek elkészülte után annak átadni azokat.

Az Electra felkészült a nyilatkozatot papíron beadó ügyfelekre is. Készítettünk egy Adminisztrátor felületet, amely segítségével a papíron beadott nyilatkozatok bedolgozhatók az Electrába. Ezzel a megoldással partnereink egy közös adatbázisba tudják összegyűjteni az elektronikusan és a papíron beadott nyilatkozatokat.

A most élesbe állított fejlesztés csak az első fázisa egy komplexebb csomagnak. Jövő év elejére tervezzük a funkció modul formára alakítását, ahol az ügyfelek lekérdezhetik az aktuális nyilatkozatukat és bármikor módosíthatják azt.

 
 
Nincs kapcsolódó bejegyzés.