Craft 7 bevezetése a K&H Bankban

2016.12.09 nyomtatható verzió

2015 szeptemberében bevezetésre került a Craft 7-es alapokon nyugvó bizonylatfeldolgozó rendszer a K&H Bankban. A Craft 7-es bevezetésével korszerű, megújult, könnyebben használható rendszert kaptak a felhasználók, így gyorsabban tudják kiszolgálni az ügyfeleik kéréseit.

A 2001-ben bevezetett régi rendszert kezdetekben csak eseti forint átutalási megbízások feldolgozására használták, majd pár évvel később kiegészült a csoportos beszedési megbízások feldolgozásával. Az új rendszer jelenleg is ezt a két fajta megbízást kezeli, de lehetőség van további megbízástípusokkal történő bővítésére is.

Az egy éve bevezetett Craft 7-es rendszer a legfrissebb technológiákat használja: adattárolásra Oracle adatbázist használ, társrendszerekkel WebService-n, Middleware-n (WebSphere MQ) keresztül is képes kommunikálni, a szerver – kliens kommunikáció titkosított SSL csatornán történik, a bejelentkezéshez LDAP authentikációt használ.

A Craft 7-es szerver üzemeltetése is követi a jelenlegi szabványokat: a szerver felügyeletét egy adminisztrációs munkaállomás, míg a paraméterezést egy konfigurációs munkaállomás segíti, a szerver service-ként fut, amely automatikusan indul. A rendszer a működéssel kapcsolatos információkat a Windows Event Log-ba gyűjti (pl: indítás, leállás, kommunikációs kapcsolatok kiépítése, különböző folyamatok lefutása, eredménye)

A Craft 7-es felhasználói felületének kialakításakor figyelembe vettük a korszerű alkalmazások elrendezését, használhatóságát, és ez alapján készült el a Craft 7-es bizonylatfeldolgozó rendszer. Az új felület mögött megbújik a régi rendszer eszközkészlete, ezért a felhasználóknak nem egy teljesen ismeretlen rendszert kellett újratanulniuk. Az egyesített felületen a felhasználók egy helyről érhetik el a napi munkavégzéshez szükséges funkciókat, adatokat.

 
 Kapcsolódó cikkek: