Electra Internet Banking

nyomtatható verzió

Az Electra Internet Banking az Electra rendszer internetes felhasználói felülete, amely lehetővé teszi az Electra rendszer szolgáltatásainak weben keresztül történő elérését.

Az Electra Internet Banking használatával az ügyfelek a nap 24 órájában, az Interneten keresztül, böngészőprogramok segítségével léphetnek kapcsolatba bankjukkal, kérhetnek onnan információkat, vagy kezdeményezhetnek átutalásokat.

Az Electra Internet Banking rendszert az alábbi neveken is használják:

  • NetBank (ERSTE Bank)
  • klikkbank ([origo] klikkbank)
  • SpectraNet/SpectraNet Light (UniCredit Bank)
  • NetBankár Business (MKB Bank)
  • Euro-eBank (Takinvest)

A rendszer szolgáltatásai az alkalmazott megoldásoknak köszönhetően a számos elterjedt böngészőprogrammal igénybe vehetők, így többek közt Internet Explorerrel, Firefox-szal, Operával, Safarival vagy akár a Google Chrome-mal is.

A biztonsági megoldások széles köre nem csak az ügyfél adatait védi az illetéktelenekkel szemben, hanem biztosítja a tranzakciók hibátlan és pontosan egyszer történő végrehajtását.

A rendszert használó bankok széles köre azt is biztosítja, hogy a fejlesztőcsapat mindig naprakész információkkal rendelkezik az Interneten felbukkanó támadásokkal kapcsolatban, így az Electra ezek ellen már akkor védelmet tud biztosítani, mielőtt azok széles körben elterjednének.

Kiknek ajánljuk?

Az Electra Internet Bankinget - felhasználási szokásaik figyelembe vételével - a bankok összes ügyfélszegmensének ajánljuk:

  • magánügyfeleknek, akik rendszeresen többnyire információkérésre használják a rendszert, valamint legfeljebb napi néhány megbízás beküldésére,
  • kis- és közepes vállalkozásoknak, vállalatoknak, akik napi munkájuk részeként az információkérés mellett több (akár napi 20-30) megbízást akarnak könnyen és gyorsan beküldeni,
  • nagyvállalatoknak, kisebb szolgáltatóknak önálló banki terméknek, akik akár több száz megbízást indítanak naponta, és az Internet Banking import/export funkcióival összekötik azt saját belső rendszereikkel, vagy
  • nagyvállalatoknak, szolgáltatóknak az Electra ügyfélprogram mellé kiegészítő szolgáltatásként, amellyel mobilitást tudnak adni az Ügyfélprogramnak.
  • a pénzintézettel szerződött partnereknek, így például hitelközvetőknek, akik az adott pénzintézet termékeivel kapcsolatos speciális műveleteket végeznek a bank által erre biztosított csatornán.

Funkcionalitás

Az Internet Banking felületén keresztül a bank bármilyen szolgáltatást vagy terméket elérhetővé tud tenni. Tetszőleges információkéréseket, megbízásokat, csoportos műveleteket (szolgáltató-oldalit is) el lehet végezni, le lehet kérdezni a megbízások státuszát. Az értesítők segítségével nyomon lehet követni az csoportos átutalások és beszedések, valamint a postai műveletek állapotát, és le lehet kérdezni a számlakivonatokat PDF formátumban is.

A szolgáltatás széleskörű export és import funkciókkal is rendelkezik, ezzel összekapcsolható az ügyfél saját rendszereivel is. Számos szabványos vagy bank által definiált formátumban képes megbízásokat importálni illetve információkat (kivonatok, értesítők, tranzakciók) exportálni.

Az Electra Internet Banking egyedülálló módon képes együttműködni akár az Ügyfélprogrammal akár a Mobil Bankinggel. Ennek eredményeképpen például egy Ügyfélprogrammal rögzített megbízást alá lehet írni és be lehet küldeni Internet Bankingen keresztül, ami egyedülálló mobilitást biztosít az telepített ügyfélprogramoknak is.

 
 Hírek:

további hírek ...

Cikkek: