Biztonságos bankolás az Interneten

Az Electra Internet Banking segítségével a felhasználók a lehető legnagyobb biztonságban végezhetik ügyeiket az Internet keresztül.

Az alkalmazott technikai megoldásoknak köszönhetően a rendszer teljeskörű bizonságot nyújt mind a pénzintézeteknek, mind pedig azok ügyfeleinek. Tudomásunk szerint még egyszer sem sikerült illetékteleneknek Electra Internet Bankinget kompromittálni.

Hitelesítés

A védelem legfontosabb eleme a kétszintű hitelesítés. Erről bővebben a aláírásról szóló cikkben olvashatnak.

Értesítések

Az Electra Internet Banking képes arra, hogy bizonyos, felhasználó által előre definiálható műveletekről SMS-ben értesítéseket küldjön egy előre megadott telefonszámra. Ezek az értesítések szólhatnak például sikeres bejelentkezésről, vagy akár sikeres vagy sikertelen átutalásokról.

A bejelentkezés maga is lehet kétszintű: ekkor a bejelentkezési jelszó mellett még egy bejelentkezési kódot is küld SMS-ben a rendszer, és csak ennek megadása fér hozzá a felhasználó a szolgáltatáshoz.

Biztonsági komponensek

Az Electra Internet Banking rendszer átfogó, teljeskörű védelmet biztosít az online banki rendszereket fenyegető Internetes támadások ellen. A teljesség igénye nélkül, az alábbi támadási módok ellen rendelkezik védelemmel a szolgáltatás:

  • XSS - Cross-site scripting
  • SQL injection
  • CSRF - Cross-site request forgery
  • Input manipuláció
  • Session-azonosító lopás
  • Pharming

Az Internet Banking többszintű naplózási és riasztási rendszerének köszönhetően az üzemeltetők azonnal értesülhetnek minden biztonsági eseményről.

A rendszer telepítése valamint működtetése során tanácsadást biztosítunk partnereinknek a biztonságos működtetéssel kapcsolatban, valamint folyamatosan információkkal látjuk el őket az Interneten megjelenő kártevőkkel kapcsolatban.

A fejlesztőcsapat partnereinknek illetve azok külföldi anyabankjainak köszönhetően egyedülállóan széles helyről kap információkat. valamint folyamatosan figyeljük a legújabb technológiai megoldásokat és szabványokat. Ezen információk birtokában az Electra Internet Banking mindig naprakész biztonsági megoldásokat tartalmaz.

Audit

Egy online banki rendszer biztonsága soha nem csak önmagán múlik, hanem azon az IT infrastruktúrán is, amelybe azt beillesztették. Emiatt egy Internet banking rendszert soha nem önmagában kell auditálni, hanem abban az informatikai környezetben, amelyben működik.

Ennek megfelelően az Electra Internet Banking rendszeren már több pénzintézetben több cég is végzett auditot valamint betörési tesztet, és az Electra ezeknek mindig megfelelt. Az auditok által javasolt módosításokat a bankkal konzultálva folyamatosan beépíthjük a rendszerbe.

© Cardinal Kft.