Új értékpapír funckiók a Takarékpont Electra Internet Banking rendszerében

2011.11.09

Még csak nyáron állt élesbe, de idén ősszel már új funkciókkal bővült a Takarékbank és a Takarékpont körbe tartozó takarékszövetkezetek Electra Internet Banking rendszere.

A felületen az eddigi BÉT részvény adás/vétel művelet mellett immáron az alábbi termékekkel is lehet kereskedni:
  • TakarékInvest saját termékei,
  • befektetési jegyek és
  • állampapírok

Ezek megvalósításához befektetési jegy, OTC kötvény adás/vétel megbízások és instrumentum jegyzés műveletek kerültek a rendszerbe.

Lehetőség van továbbá tartós megbízás megadására valamint alszámlák és ügyfelek közötti utalások indítására is. Utóbbi kettőt csak egy speciális, utalási joggal rendelkező felhasználók indíthatják.

Újdonság, hogy lehetőség van a felületen MIFID tesztek kitöltésére is. Megfelelő feltételek teljesülése esetén mind alkalmassági mind megfelelőségi teszt kitölthető az Internet Banking felületén. A teszteket az Electra rendszer automatikusan kiértékeli (scoring) és adminisztrátori jóváhagyást követően a megfelelő kockázati kategória egyből életbe is lép.

Fontos mérföldkő, hogy a Portfolio-Teletrader Kft.-vel létrejött együttműködésnek köszönhetően az ügyfelek az Electra Internet Banking felületből közvetlenül lekérdezhetik, elérhetik a Portfolio-Teletrader által biztosított adatokat. A kereskedhető termékek funkcióban a megfelelő instrumentumot kiválasztva egyből megjelennek az annak alapadatai, grafikonjai, részvények esetén a késleltetett piaci adatok. Ezzel a felhasználók egy kattintással értékes információkat kapnak döntéseikhez.

© Cardinal Kft.